به گزارش خبرنگار مهر، امیر حسین ولیان صبح شنبه در دیدار موثران و فعالان زیست محیطی شاهرود با عبدوس مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان سمنان به میزبانی دفتر نماینده شاهرود و میامی در مجلس با بیان اینکه این اداره کل در قبال محیط زیست شاهرود کمکاری کرده و به مردم آن بدهکار است، ابراز کرد: امروز سیاست دولت در حوزه محیط زیست سبب شده تا اقداماتش به شدت زیر سوال باشد و کلانتری در رأس سازمان محیط زیست باید پاسخگوی فجایع زیست محیطی صورت گرفته در کشور از جمله تخریب محیط زیست، عدم حمایت از مدارس زیست محیطی، رفتارهای متناقض و … باشد.
وی با تاکید بر اینکه سالهای سال است که در شاهرود سخن از تخریب معدن شاهوار بیان میشود اما دریغ از یک صدایی که از اداره محیط زیست استان سمنان شنیده شود گویی این اداره متروکه است، افزود: در نهایت دلایل سکوت مدیرکل سابق و معاونان وی که هم اکنون توسط مراجع قضائی بازداشت هستند باید بر همگان مشخص شود.
بیتوجهی نسبت به شاهوار
دبیر جمعیت دیدهبان طبیعت شاهرود با بیان اینکه در سالهای اخیر بی توجهیهای زیادی از سوی سازمان محیط زیست به شاهرود شده است، تاکید کرد: از این بابت باید بیان کرد که اداره کل حفاظت از محیط زیست استان سمنان به مردم این شهرستان بسیار بدهکار است چرا که هیچکس در این اداره کل در قبال کشتار گورهای ارزشمند توران، تخریبهای شاهوار، یوز پلنگ آسیایی و … پاسخی نداده است.
ولیان با بیان اینکه شاهوار شاهرگ اساسی حیات شاهرود محسوب میشود، ابراز داشت: تمدن هشت هزار ساله موجود در دشت بسطام به واسطه حضور همین کوه شاهوار است و در نتیجه تخریب آن هم جفای به مردم و برکات الهی و هم خلاف عقل است اما رانتها و ثروتی که از معادن نصیب خیلیها شد در کنار فساد سبب شده تا این معدن رها نشود و دوباره به فعالیت بپردازد.
وی با بیان اینکه شواهدی دال بر تعطیلی معدن علی رغم دستور فرماندار و اداره کل صمت استان سمنان دیده نمیشود، ابراز کرد: فعالیت این معدن غیرقانونی است و اگر مردم دست به حرکتی علیه این اقدام غیر قانونی بزنند اداره کل صنعت و معدن استان سمنان میبایست پاسخگوی عواقب آن باشد، سازمانهای مردم نهاد تا کنون نقش ترمز را در برابر مردم داشتهاند و همواره آنها را به آرامش و پیگیری مسائل به صورت قانونی دعوت کردهاند اما دیگر امروز به جایی رسیدهایم که دیگر وضعیت از دست سمنها نیز خارج شده است.
برخی به دنبال اغتشاش هستند
دبیر جمعیت دیده بان طبیعت شاهرود گفت: امروز با اینکه حکم تعطیلی موقت معدن بوکسیت صادر شده اما برخی افراد برای آن ارزش قائل نیستند لذا باید به این وضعیت رسیدگی کرد.
ولیان با بیان اینکه اسناد و شواهد تخریب محیط زیست در شاهوار گردآوری شده است، ابراز کرد: در کنار این اسناد تحقیق ۱۱۹ صفحهای مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی قرار دارد که تخریب معادن را ثابت میکند اما سوال ما این است که چرا این سند مورد توجه مسئولان استان سمنان قرار نمیگیرد و هنوز بیان میشود که اسنادی دال بر تخریب به دست ما نرسیده است؟ مگر این اسناد نتیجه تحقیقات نیستند؟
وی افزود: کم کاری دستگاه قضا پیرامون معدن بوکسیت شاهوار در سالهای اخیر که میبایست اقداماتی را در قبال این معدن و تبعات آن انجام میداد، متأسفانه مشکلزا شد اما به هر روی امیدواریم که با روی کار آمدن دادستان جدید شاهد ورود به این موضوع شاهد برداشتن گامهای اساسی در این باره باشیم.
منبع آب شاهرود نابود میشود
یک استاد زمین شناسی دانشگاه نیز در این نشست با بیان اینکه مطالعات نشان میدهد که ۷۰ درصد آبهای زیر زمینی از ارتفاعات بالای سه هزار متر تأمین میشوند، گفت: این نشان میدهد که شاهوار با ارتفاع بیش از چهار هزار متر منبع غنی از آب است.
عبدالرضا جعفریان با بیان اینکه تخریب شاهوار خسارات جبران ناپذیری را به ایران اسلامی وارد میسازد، بیان کرد: لایه سنگ آهک قرار گرفته در بالای کوه شاهوار معدن غنی آب در این منطقه است و در تمام حفرههای آن آب جریان دارد چرا که در تمام طول سال بر روی این قله برف وجود دارد اما متأسفانه درست در همین لایه که ضخامت آن ۸۰۰ متر است بوکسیت نیز دیده میشود.
وی با بیان اینکه بالغ بر دو میلیون متر مکعب ذخیره آب در شاهوار وجود دارد، ابراز کرد: متأسفانه بوکسیت یک افق خاص نیز ندارد که برای مثال نمیتوانیم تعیین کنیم از ناحیه الف تا ناحیه ب میتواند استخراج شود و دیگر نواحی دست نخورده باقی میماند چرا که بوکسیت در تمام این لایه آهکی ضخیم پر از آب پخش شده و لذا هم اکنون بخش بخش آن مورد تخریب قرار میگیرد و این امر سبب میشود تا منابع آبی شاهرود دچار تخریب وسیع شود که جبران ناشدنی است.
نظر شما